x

Vi räknar ner till Drake-konsert

Vi räknar ner till Drake-konsert

Drake är en rappare från Kanada många har lärt känna först och främst genom hans skådespelartalanger. Han Spelade Jimmy Brooks i tv-serien "Degrassi: The Next Generation". I den spelar han en basketstjärna vars karriär får ett abrupt slut när han blir skjuten av en klasskompis. Drake var med i 138 avsnitt. 2009 var det dags för Drakes karaktär att ta studenten, och då var det även Drakes tur att gå vidare.  

Samma år skrev han kontrakt med Lil Waynes bolag "Young Money Entertainment". 15 Juni 2010 kom Drakes första album "Thank Me Later", som sålde platina och fick fyra stjärnor av GAFFA. Timbaland, Swizz Beatz, Nicki Minaj, Lil Wayne, The-Dream och Kanye West medverkade alla på skivan.  

I november förra året kom den kanadensiske r'n'b- och hiphopstjärnans andra album, "Take Care", som också fick fyra stjärnor av GAFFA. Där samarbetade Drake återigen med Lil Wayne och Nicki Minaj, men fick även sällskap av nya namn som Rihanna, Rick Ross och Andre 3000.

Drake har på senare tid fått mycket uppmärksamhet för låten "Forever", som är inspelad med Lil Wayne, Kanye West och Eminem. Samma låt spelade Drake, Eminem, Lil Wayne och Blink 182-trummisen Travis Barker på den 52:a upplagan av The Grammy Awards. 

Låten låg även på första plats på U.S. Billboard Rap Songs. 

Inte stereotypisk för rapvärlden

Något Drake pratar mycket om är att han "inte är stereotypisk för rapvärlden". Detta med tanke på att Drakes mor är en vit judisk kanadensare. Hans far var afroamerikan men föräldrarna skildes när Drake var fem. Efter det blev han uppfostrad av sin mamma i Toronto. Som ung gick han på en judisk skola och han har även haft en Bar Mitzvah.  

Han identifierar sig som jude och pratar gärna om judiska tillställningar han går på. Många kallar Drake för den "största judiske rapparen". Att han kommer från Kanada gör också att han sticker ut något, då internationellt kända rappare allt som ofta är amerikaner. 

Biljett till Drakes spelning köper du via GAFFA Live.

Läs GAFFAs recensioner av Drakes album här:

"Thank Me Later"

"Take Care"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA