x

Tredje festivalgiget för The Hives

Tredje festivalgiget för The Hives

Igår flaggade både Storsjöyran och Piteå dansar & ler med The Hives. Idag är det Siesta!s tur att stoltsera med ett av Sveriges största garagerockexporter. Festivalen menar också att The Hives har fyra-fem planerade spelningar i Sverige i sommar, så med stor sannolikhet stannar det inte vid ovanstående tre festivalkonserter.

The Hives bildades 1993. Efter milleniumskiftet har gruppen nått stora framgångar i Sverige och internationellt. Förutom musiken har The Hives utmärkt sig genom att klä sig enhetligt; inte bara på scenen, utan även vid presskonferenser och vid andra intervjutillfällen.

GAFFAs Fredrik Van Der Lee tog sig an de på scen ytterst rockrusiga herrarna när de visade upp sig på Way Out West förra året. Då lät det såhär:

"Man ska inte ändra på ett vinnande koncept och The Hives har nu slagit världsrekord i att inte flytta sig en millimeter från grundkonceptet. Alltså är det 'Main Offender', 'Walk Idiot, Walk' och 'Hate to Say I Told You So' som svänger mest, som får det där extra euforiska gensvaret. Resten går på rutin. Roande rutin." Till recensionen.

Siesta! i Hässleholm sker 31 maj – 2 juni och har sedan tidigare bokat till sig: Death Cab For Cutie, NOFX, Lars Winnerbäck, IAMX, Timbuktu & Damn!, Eldkvarn, Kapten Röd, Den Svenska Björnstammen, med flera.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA