x

Pennywise är tillbaka

Pennywise är tillbaka

I år firar de 24 år som band. Det ska firas, genom att gruppen ger ut sin första skiva på fyra år. Pennywise är tillbaka och är dubbelt aktuella. Den nya skivan "All or Nothing" kommer att släppas den 30 april och i sommar ger sig bandet ut på en Europaturné.

– Vi visste att vi hade mycket emot oss, och att vi behövde skriva den bästa skivan vi någonsin skrivit, säger basisten Randy Bradbury. Och ja, jag tror att vi har gjort det. Det är upp till fansen att avgöra, men vi är verkligen stolta över det vi har spelat in, säger Bradbury i ett pressmeddelande. 

Pennywise har haft en svart historia. 1996 begick originalbasisten Jason Matthew Thirsk självmord efter att ha lämnat bandet för att få bukt med sin alkoholism. Efter att detta inträffat ville resten av gruppen inte fortsätta spela, men övertalades av Thirsks familj.

2009 meddelade originalsångaren Jim Lindberg att han lämnar bandet. Den nya sångaren är Zoltán Téglás, detta blir hans första album med bandet. Gitarristen Fletcher Dragge och trummisen Byron McMakin är fortfarande kvar, 24 år senare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA