x

Peshis återkomst

Peshis återkomst

Den svenska hiphopartisten Peshi är tillbaka med nytt material. Nyligen har videon till hennes nya låt "Gone" släppts digitalt. "Gone" som redan haft radiopremiär på "Kärleksattack på svensk hiphop" och "Musikhjälpen" kan du lyssna på och ladda ner längre ner på sidan. Peshi planerar att släppa ett nytt album till hösten.

"Gone" är ett samarbete med Sundsvallsproducenterna Flyphonic Beats som även hjälpte till på debutalbumet "The Work of Art – The Art of Work". En skiva Peshi släppte på sitt egna skivbolag Impersial Sounds, 2005. Skivan fick bra respons, uppger hiphopsidan Kingsize, som även skriver att Peshi med tiden blivit en av Sveriges mest "pålitliga och respekterade mc:s" med sin speciella stil, då hon blandar jazz, soul och hiphop med rötter ur svensk musik.

Nedanstående spår handlar om hur man på gott och ont formas av livets tvära kast, skriver Kingsize. Videon är gjord av Alex Widerberg.

Peshi uppträdde på Hultsfred 2003 och 2004 samt har genom åren agerat förakt åt bland annat storheter som John Legend, Atmosphere och Brother Ali.

Hör låten och se ett smakprov av videon här.

Peshi -Gone by Peshi-lili


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA