x

Nya namn till Sweden Rock

Nya namn till Sweden Rock

I dagens Sweden Rock-släpp ser vi Rival Sons. En Los Angeles-kvartett som GAFFA sedan tidigare uppmärksammat via video- och skivsläpp. Gruppen, som hämtar näring från The Who, Led Zeppelin, Free och Grand Funk Railroad, har sedan tidigare öppnat för såväl Alice Cooper och AC/DC och gör i april tre stopp i Sverige: i Malmö 1 april, Stockholm 2 april och Göteborg 6 april. GAFFA har intervjuat bandet inför deras kommande Sverige-gig. Då kom det bland annat fram att gitarristen Scott Holiday har en fäbless för svensk musik:

– Det känns som det finns en bra scen i Sverige med många bra band. Ett av mina favoritband från Sverige är Dungen, säger Scott Holiday i intervjun som publiceras på GAFFA.se i slutet av mars.

Sweden Rock Festival presenterade under helgen som var Sepultura. Brasilianarna släppte 1989 "Beneath the Remains". En skiva som idag räknas till de tidiga thrash metal-klassikerna. Bandet bildades 1984, då med Max Cavalera bakom mikrofonen. Samma man kom senare att hoppa av gruppen för att bilda skivaktuella Soulfly. Sepultura gick dock vidare med en ny frontman, amerikanen Derrick Green, och har med honom gett ut ytterligare sex album. Nu senast "Kairos" från 2011.

Sweden Rock sker i Sölvesborg 6-9 juni och har sedan tidigare bokat till sig Edguy, Soundgarden, Twisted Sister, Mötley Crüe, med flera.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA