x

Tar farväl med turné

Tar farväl med turné

Bring Me The Fucking Riot…Man beger sig efter sitt sista albumsläpp, "Solidarity died and so did we" med release 16 april, ut på de svenska vägarna för en sista turné. Hittills är fyra datum i maj klara men tanken är att man ska fortsätta spela i sommar till i slutet av augusti då bandets existens upphör, sa bandets sångare, Jens Sjögren när GAFFA fick en pratstund, inför skivsläppet och det stundande avslutet. 

– Ja det är helt riktigt, detta blir det sista vi gör tillsammans och det gör vi egentligen för att vi tycker att vi har misslyckats. Vi har fått samma känsla som fick innan vi började med bandet, ett slags hjälp till självhjälpskänsla. Vi har stagnerat, blivit lite blasé och innan vi själva dör vill vi markera vår plats och ge kraft åt vår sista skiva.

Bandets singel som snurrat runt på P3 en tid släpptes igår, 19 mars, och heter "There is Something Wrong In Your Head. Your Brain is Dead" går också att lyssna på via GAFFAs app i Spotify.

Bandet har under sina verksamma år producerat tre, med den nya, studioalbum och gjort sig kända för att under sina spelningar förespråka ett solidariskt samhälle. Med den aktuella skivan släpper man ett manifest för att ytterligare markera sin ståndpunkt. Mer läsning om detta går att finna i en intervju som publiceras på GAFFA.se i samband med skivsläppet.

Klara speldatum:

4 maj – Båten, Karlstad
11 maj – Debaser Medis, Stockholm
19 maj – Kafe de Luxe, Växjö
25 maj – Pustervik, Göteborg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA