x

Nya artister till Metaltown

Nya artister till Metaltown

Festivalen som går in på sitt åttonde år släppte idag ytterligare fem artister till sitt schema: Unpure, Aura Noir, Vildhjärta, Shining och Who Torched Cinderella?.

Unpure har funnits sedan 1991 men har trots det bara släppt fyra skivor och några enstaka demos. Nynäshamnsbandet spelar en blandning mellan black och thrash metal och har av Sweden Rock Magazine blivit utsedda till ett av Sveriges mest underskattade band.

Norska Aura Noir spelar black metal. Efter att ha släppt ep:n "Dreams Like Deserts", som snabbt kultförklarades i fankretsar 1995, anslöt Mayhem-gitarristen Blasphemer till bandet som därefter har släppt tre tunga album.

Metalbandet Vildhjärta bildades för sju år sedan, och svenskarna byggde snart upp ett rykte om sin musik tack vare några demos. Efter detta har de spelat in både album och hunnit med en Europaturné,

Shining är resultatet av svenske Niklas Kvarforth som grundade bandet som 14-åring. Under åren har bandet skiftat stil mellan extremmetal och traditionell black metal. Live beskrivs bandet som chockerande och kontroversiella.

Mariestadsbandet Who Torched Cinderella? har gjort sin musik till en fysisk upplevelse. Det är breakdownröj, totalt vansinne och kaos när de ställer sig på scen. 

Metaltown sker i år 15-16 juni och har sedan tidigare bokat till sig bland annat Slayer, Lamb of God, Marilyn Manson, Mastodon, Machine Head och Opeth.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA