x

Bloc Party tillbaka med skiva

Bloc Party tillbaka med skiva

Bandet som först kallade sig för Angel Range, Diet & Union innan de bestämde sig för sitt nuvarande namn i september 2003,  gav ut sitt debutalbum "Silent Alarm" 2005. Ett album som blev nominerat till Mercury Music Prize.

2007 kom uppföljaren "A Weekend In the City" Den skivan handlar om vardagen i en storstad, droger, sex, rasism och bombdåden i London 2005. Den blev väl mottagen av kritiker världen över och har sålt över en miljon exemplar.

Den 18 augusti 2008 avslöjade bandet gemensamt i en webbchatt, organiserad på deras webbplats, att deras tredje studioalbum skulle heta "Intimacy" och skulle släppas i oktober samma år, men att man via deras webbplats kunde köpa den cirka en månad innan. 

Bloc Party har efter 2008 inte givit ut något nytt material, delvis på grund av skivbolagsbråk. Under 2011 började gruppen återigen skriva material för ett nytt album. Det nya albumet håller just nu på att spelas in i New York och släpps i höst.

Under 2011 florerade rykten kring Bloc Partys vara eller icke vara. I början av året meddelade gruppen att en fjärde skiva skulle sättas i produktion, för att sedan vända och gå ut med nyheten att Russell Lissack, Gordon Moakes och Matthew Tong var beredda att leta efter en ersättare till sångaren Kele Okereke. Okereke är, än idag, kvar i bandet.

Bloc Party spelar på Peace & Love i sommar. Köp dina biljetter till festivalen här: GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA