x

Skev könsfördelning på Way Out West

Skev könsfördelning på Way Out West

Under måndagen blev det klart att det brittiska elektropopbandet Hot Chip är klara för Slottsskogen, och under gårdagen släpptes också hiphopkollektivet OFWGKTA och den amerikanske popmusikern Jonathan Richman som nya namn till festivalen. 

Av de 39 akter som har bokats hittills är endast 8 kvinnor, varav två akter är blandade män och kvinnor. Resten består uteslutande av män. Men det är en fördelning som inte lär bestå när alla bokningar är klara, säger festivalbokaren Joel Borg till GP.

– Det kommer nog att se ut som det alltid gör. Det är klart att vi alltid önskar att det vore fler kvinnor. Det tycker vi alla, och det skulle vara konstigt om vi inte tyckte det. Men det är väldigt mycket kvar att boka.

Luger, som ligger bakom Way Out West, arrangerar i år även festivalen Stockholm Music and Arts på Skeppsholmen i Stockholm. Där är artistfältet starkt dominerat av kvinnliga artister, bland andra Emmylou Harris, Patti Smith och Björk . Där är tolv av femton akter kvinnor.

– Det är jätteroligt att det ser ut som det gör på Stockholm Music and Arts. Det finns ingen annan festival i Europa som ser ut så. Vi har framförallt bara bokat kvalitativ musik och det gör vi alltid. Det är grunden säger Joel Borg till GP.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA