x

Svensk pop till Borlänge

Svensk pop till Borlänge

Markus Krunegård, Albin Gromer och Jonathan Johansson är alla klara för stadsfestivalen. Ronny Mattsson, presschef på Peace & Love, är nöjd:

– Ett riktigt fint gäng artister ansluter nu. Albin Gromer är glödhet just nu och var väldigt ivrig redan förra veckan att berätta att han ska spela på Peace & Love i sommar. Den här veckan bekräftar även vi detta faktum, säger Ronny Mattsson i ett pressmeddelande.

Det var inte många som hade hört talas om Albin Gromer innan han framförde låten "Härinne hos mig" på P3 Guld-galan i januari 2011. Efter galan var det Gromer folk pratade om. I hemstaden Malmö hade dock snacket länge surrat om den unge soulsångarens suggestiva mix av elektronisk r'n'b och vemodiga texter på svenska.

Markus Krunegård är tillbaka med nytt album, "Mänsklig värme". I sommar ger han sig ut på turné och ett stopp på vägen blir Borlänge. Krunegård besökte festivalen ifjol när han spelade med Serenades (numera We Are Serenades), men nu ställer han sig solo med nya singeln "Askan är den bästa jorden" i handen.

Senaste skivan som Jonathan Johansson släppte, "Klagomuren", blev en uppföljare i samma stil som den hyllade debuten "En hand i himlen". Nomineringar från både P3-Guld och Grammisgalan och ett gott betyg från GAFFA är bevis nog.

Peace & Love anordnas mellan den 26-30 juni. Köp din biljett via GAFFA.se/live

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA