x

Punkbands historia blir film

Punkbands historia blir film

Attentats historia och liv blir nu en dokumentär. I filmen med arbetsnamnet "Glöden som aldrig slocknade", kommer det att bjudas på historiskt material, tillsammans med nyproducerad film och intervjuer med bandet. Vi får följa Attentat i studion med inspelningen av deras nya album och vägen fram till turnéstarten nästa år. 
Filmen kommer att ha premiär 2013.

Filmen produceras av regissör/filmfotograf Jonas Nyström. Idén till filmen fick Jonas när han tog en taxi, sent en lördagkväll. Figuren vid ratten verkade bekant på något sätt, och jodå - där satt ingen mindre än Attentats gitarrist. I bilen spelade Magnus "Paddan" Rydman stolt upp en demo med det nya materialet.

– Jag vill göra en film med er, var det första jag sa till Paddan när jag hörde Attentats nya inspelningar, sade Jonas Nyström då.

Attentat bildades 1978 i Askim, Göteborg. De började under namnet The Frogs men bytte namn under hösten 1978 och tillhörde den första generationen punkband i Göteborg. Musiken utvecklades från rå punk till en mer trallvänlig sådan under 80-talet. Bandet slutade spela 1992 men har återförenats vid olika tillfällen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA