x

Peter Doherty ställer in

Peter Doherty ställer in

Sent under torsdagskvällen nåddes Umeå Opens arrangör av beskedet att Peter Doherty ställer in sina spelningar i Finland och Sverige och därmed inte kommer att uppträda i Sverige. Från Doherty skickades följande pressmeddelande ut:

– På grund av några oförutsedda omständigheter som drabbat Peter, så ställs hans kommande tre spelningar i Helsingfors, Umeå och Göteborg in. Peter är ledsen över att inte kunna uppträda inför sina fans och hoppas att se dem snart igen.

Pete Doherty var tänkt att spela som headliner på Umeå Open. Just nu letar festivalen efter tänkbara ersättare till festivalen, men det kommer att bli svårt att hitta någon artist av samma dignitet på denna korta tid. Så här säger festivalarrangören David Forsman:

– Vi ville låta Umeå få ta del av en popikon av rang och tog därför beslutet att ge en musiker trots "struligt" rykte en chans. Hans musikaliska gärningar har betytt mycket för 2000-talets popscen, säger David Forsman. När vi får ett avhopp kvällen innan en spelning som både vi och så många besökare sett fram emot känns det extra bittert. Vi är uppriktigt ledsna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA