x

Eddie Meduzas debutalbum återutges

Eddie Meduzas debutalbum återutges

"Errol" är Errol Norstedts alias Eddie Meduzas första studioalbum, som släpptes 1975 på CBS Records. Enligt källor sålde vinylskivan någonstans mellan 250-300 exemplar och är idag en riktig raritet. Det släpptes en singel från skivan, "Tretton år" som hamnade på Svensktoppens sista plats.

Låtarna har överlag en touch av 70-talets dansbands-sound men med vissa inslag av country/blues/psykedelisk musik. Medverkande musiker på skivan är bland andra Anders "Henkan" Henriksson (Magnus Ugglas producent) och Ola Brunkert (som förutom att ha spelat på otroligt mycket plattor under 70- och 80-talet var trummis i ABBA).

Eddie Meduzas stora genombrottet kom 1981 med plattan "Gasen I Botten" som sålde guld. 1982 åkte Eddie ut på sin första turné som blev en succé och året efter kom liveplattan "Dåren E Lös". 2002 avled Eddie Meduza i Nöbbele, Småland, 52 år gammal.

Den 3 februari 2010 hade "Eleganten från vidderna - Filmen om Eddie Meduza" premiär på biografen Roy under Göteborg International Filmfestival. Dokumentären ger en inblick i hans liv, från en jobbig barndom till missbruk och fängelse men också till stor framgång och kultstatus.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA