x

Ken Ring släpper elva inofficiella skivor

Ken Ring släpper elva inofficiella skivor

Alla känner till rapparen Ken Ring vid det här laget. Och de flesta känner antagligen till att han efter att ha framför låten "Spräng Regeringen" på vattenfestivalen 1999 blev gripen och bortförd av polis. I låten rappade han nämligen om att storma slottet och våldta prinsessan Madeleine. 

Vad kanske färre känner till är att han efter att ha blivit utfryst av branschen och svartlistad av handeln fortsatte släppa skivor på egen hand, närmare bestämt fem album och sex mixtapes. Han stod själv för distributionen via internet och den lokala närlivsbutiken i Hässelby. Det handlar om de fyndigt namngivna albumen "Mellanspelet" (2002), "InblickKEN" (2003), "Det Bortglömda" (2003), "KENnelklubben" (2004) och "RubriKEN" (2005).

Nu har Svenska Inspelningar/Universal beslutat att återutge alla dessa album, tillsammans med sex mixtapes, som Ken släppte mellan 2002 och 2006  Från och med 18 april kommer de att finnas tillgängliga på Spotify och iTunes.

Ken Ring har dessutom skrivit avtal med Svenska Inspelningar och Universal för sina två kommande album "2 Legender Utan Penger Igjen" och "AkustikKEN". Mer information om dessa kommer löpande.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA