x

Ane Brun tolkar Arcade Fire

Ane Brun tolkar Arcade Fire

Ane Brun gör en cover på Arcade Fires "Neighborhood #1 (Tunnels)" i och med släppet av hennes "It All Starts With One" i USA den första maj. Skivan har redan sålt platina i hennes hemland Norge.

Till tidningen Rolling Stone säger hon att covern varit en utmaning, någonting hon alltid uppskattat som artist.

– Jag har alltid sett en utmaning och fascination i att skala av och ta ut en melodi ur ett arrangemang, som vid första lyssningen låtit som någonting långt ifrån vad jag normalt skulle spela, säger hon. "Neighborhood #1 (Tunnels)" är en sådan låt.

Hon berättar att hon blivit ett enormt Arcade Fire-fan de senaste åren och att just denna låten har legat henne varmt om hjärtat.

– Det är någonting magiskt med texten, och givetvis melodin, säger hon. Jag hade min ofärdiga version på en demo ganska länge, och i vinter spelade jag äntligen in den.

Ane Brun har släppt sju studioalbum sedan debuten 2003. Hon driver sitt eget skivbolag, Balloon Ranger Recordings, och har genom åren samarbetat/turnerat med artister som Ron Sexsmith, Leonard Cohen, Moneybrother, Lisa Ekdahl med flera.Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA