x

Takida och Corroded till Sundsvall

Takida och Corroded till Sundsvall

Takida och Corroded är båda klara till gatufesten, som i år firar 25-årsjubileum.

Jerry Thåström på Sundsvalls Gatufest tycker det känns fantastiskt skoj att kunna presentera vad han kallar "två av Sveriges största rockband".

– Att de dessutom är "härifrån" får hjärtat att klappa av stolthet och lokalpatriotism! säger han. Jag hyser stor förväntan om magisk stämning här på "hemmaplan".

Takida bildades redan år 1999 men slog igenom på allvar efter singeln "Curly Sue" som låg etta på Sveriges Radios "Tracks"-lista i tio veckor. Singeln låg på albumet "Bury The Lies" från 2007, som belönades med platina och de två senare albumen, "The Darker Instinct" från 2009 och "The Burning Heart" från 2011, har båda sålt guld. Under förra sommaren turnerade de tillsammans med rockbandet Europe.

Corroded har två album i bagaget, "Eleven Shades Of Black" och "Exit To Transfer", och har turnerat flitigt de senaste åren. Snart är de aktuella med ett tredje. Den första singeln heter "I Am The God" och släpps 18 april.

Sundsvalls Gatufest kommer att äga rum 2-7 juli. Klara sedan tidigare är Graveyard, Sean Paul, Eldkvarn, Deportees, Rebecca & Fiona med flera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA