x

Nytt från Soso via Pirate Bay

Nytt från Soso via Pirate Bay

Under påskhelgen släppte Sophia Somajo, nu med nya artistnamnet Soso, hennes nya album "That Time I Dug So Deep I Ended Up In China". Hon bestämde sig dock för att förmedla det på ett annorlunda vis; via Pirate Bay.

Soso säger själv säger att det är ett anti-socialt experiment för att tänja på gränserna inom musikindustrin.

– Jag har även gått så långt att jag har lämnat mitt stora skivbolag och startat mitt eget, som jag kallar Do It Yourself Bitch Productions, fortsätter hon. Bara för att se hur långt man kan ta det utan extern hjälp eller muskler från producenter eller återförsäljare.

Sophia Somajos debuterade 2008 med "The Laptop Diaries". Hela albumet är inspelat och producerat på en laptop i hennes sovrum. Även sången är inspelad genom den inbyggda mikrofonen i datorn.

Hon har sedan dess samarbetat med artister som Juvelen och The Hives frontman Howlin' Pelle Almqvist, och har tillsammans med Max Martin skrivit låten "Time Machine" till Robyns "Body Talk".

Det nya albumet är hennes tredje. Under tre dagar laddades albumet ner över 50 000 gånger och hennes nya video till låten "Happy People" fick mer än 130 000 spelningar på YouTube.

– Jag har inget intresse av att försöka sälja min musik, så istället ger jag bort skivan gratis, säger hon. Det här är från mig till dig utan mellanhänder.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA