x

Nu kommer spelfilmen om Håkan Hellström

Nu kommer spelfilmen om Håkan Hellström

Idag skriver GP om att rollbesättningen till filmen om Håkan Hellström är i full gång. Produktionsbolaget letar efter två killar och två tjejer i åldern 18-26 år till filmens fyra huvudroller. Fördelar är om du som kille är bra på att spela trummor och gitarr, och som tjej kan sjunga och spela gitarr alternatvt är duktig på boxning. Oavsett kön är det en fördel om du pratar göteborgska.

Regin står Måns Mårlind och Björn Stein för.

– Filmen ska vara som en Håkan Hellström-låt: full av energi och emotion, väcka skratt och gråt, säger Måns Mårlind till GP.

– Håkan Hellström är en sån fantastisk person som lyckas få högsta betyg av kritikerna samtidigt som han säljer platina, fortsätter han och säger att han nog aldrig förr arbetat med ett projekt som alla varit så positivt inställda till.

– Alla älskar honom och manusets ambition är förstås att vara av samma kvalitet.

Måns Mårlund och Björn Stein ligger bakom filmer som "Disco Kung Fu", "Shelter", "Storm", tv-serien "Snapphanar" och deras senaste Hollywood-succé "Underworld: Awakening".

Filmen har fått namnet efter en textrad från singeln "Ramlar" från debutalbumet "Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg". Det är en låt om att ramla kär i dom som inte ens vet vem du är, om fest, dans och diskotek - en låt som alltid drar upp stämningen till max på konserterna.

Filmen är ingen självbiografi, snarare en gestaltning av hans texter, men Måns Mårlind vill ändå kalla den "personlig och härlig"

– Håkan är bland det finaste vi har i det här jävla landet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA