x

Nya namn till Peace & Love

Nya namn till Peace & Love

Kroke (bilden), Hedningarna, Joanne Shaw Taylor och Alla Fagra är nästa band klara till Borlänge.

– Nu kommer chansen igen att se Kroke och Hedningarna, vilka tyvärr tvingades ställa in förra året, säger presschef Ronny Mattsson. Båda de här banden bjuder på såväl dramatik som finstämdhet.

Kroke är det polska bandet, vars musik är rotad i den judiska traditionen och influerats av musik från Balkan.

Hedningarna ställde in i fjol, då deras instrument kom på villovägar. Med sex album och en samlingsplatta i bagaget, har de turnerat världen över. De använder sig av olika sorters moraharpor, flöjter och trummor såväl som modern samplingsteknkik. De säger sig med sin musik vilja utforska den ursprungliga nordiska folkmusiken.

Blues blir det i form av brittiskan Joanne Shaw Taylor. Den 25-åriga gitarristen har släppt två album och är ett känt namn i de brittiska blueskretsarna.

Alla Fagra är Malmöbandet, vars musik och röster gör utflykter som för tankarna till arabiska klanger. På sin hemsida beskrivs musiken på följande vis: "Lätta akustiska klanger tränger sig upp ut asfalten och råa, jordiga instrumentalpartier lockas in i rullande musikaliska landskap under regndränkta skyar".

Peace & Love äger rum den 26-30 juni. Klara sen tidigare är bland andra Rihanna, Skrillex, Regina Spektor, Bloc Party och Billy Idol.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA