x

Första namnen till ny festival i Malmö

Första namnen till ny festival i Malmö

Lukas Graham (bilden), Ulige Numre, Albin Gromer och Choir of Young Believers. De är näst att spela på Öresundsfestivalen i Malmö.

Lukas Graham och Ulige Numre har gått hem hos såväl tusentals danska konsertbesökare som recensenterna. Förra året tog de hem varsin statyett på danska P3 Guld.

Albin Gromer är den svenska electro/soul-artisten som nyligen turnerat tillsammans med Timbuktu. Efter debutalbumet "Album" som släpptes i februari, kallade Svenska Dagbladet honom för "en James Blake med skånsk accent".

Choir of Young Believers är sjumannaorkestern som i februari gav ut sin andra album, "Rhine Gold". I höstas blev de kända med danska och svenska folket då de lånade ut sin låt "Hollow Talk" till tv-serien Broen, som sändes i DR och SVT.

De nio övriga som är klara till line-upen är Big Fox, Rosvo, Terrible Feelings, MF/MB, Vit Päls, Panda da Panda, Christine Owman, Dan i locks/Deng Dengs och Diskoteka Yugostyle.

Det är svenska och danska festivalarrangörer som för första gången går ihop och tillsammans anordnar en festival i Öresundsregionen.

Tanken är att visa upp en blandning av populärmusik, allt från inom pop, rock och urban hip-hop till elektroniskt, jazz och world music. Sammanlagt ska 40 konserter ske, en blandning av svenska och danska artister, på scenerna i Folkets Park i Malmö. Festivalen pågår den 25-26 maj.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA