x

Solomaterial från Kurt Cobain?

Solomaterial från Kurt Cobain?

Eric Erlandson spelade i bandet Hole från 1989 till 2002, där Courtney Love, Kurt Cobains fru, sjunger. Erlandson berättar nu i en intervju med den amerikanska TV-stationen Fuse att han ihop med Kurt hade spelat in demos strax innan Cobains död. Dessa demos var Kurt Cobains soloprojekt som skulle markera en vändning i hans liv.

– Kurt begav sig in i en ny riktning som var väldigt cool. Detta skulle bli hans "White Album". Han jobbade med ett soloalbum där han hade för avsikt att samarbeta med en rad med olika människor. Han spelade en del av det för mig och jag var väldigt entusiastisk. Jag blev så ledsen när han dog eftersom jag visste att det inte bara var en personlighet som försvann utan också ett budskap till världen, berättar Erlandson.

– Jag hörde att det pratades om att någon skulle sammanställa råare akustiska låtar än de som finns på boxen "With the lights out" från 2004. Där fick man höra någon av dessa låtar men alla har inte blivit utgivna, fortsätter Erlandson.

– Jag har ingen central roll i detta men jag önskar att man kunde sammanställa det. Hans fans hade blivit glada, berättar den före detta Hole-medlemmen.

Kurt Cobain dog 1994, blott 27 år gammal.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA