x

Peace & Love anordnar filmfestival

Peace & Love anordnar filmfestival

I sommar invigs Peace & Love Film Festival med Sverigepremiären av "Rock of Ages" som öppningsfilm i vilken Tom Cruise och Malin Åkerman återfinns i några av rollerna. Avslutningsfilmen 27 juni blir en exklusiv nordisk premiärvisning av dokumentären "Marley", som handlar om Bob Marley och är regisserad av den Oscarvinnande regissören Kevin Macdonald.

– Att arbeta med film är en av flera drömmar som funnits med från början och som nu går i uppfyllelse, säger Jesper Heed, en av filmfestivalens grundare.

Festivalen är ett samarbete med Svenska Bio som har 25-årsjubileum i år och support från Borlänge Kommun, Peace & Love och Film i Dalarna. Ambitionen är att det som visas på den vita duken ska förmedla budskapet om en bättre värld och samtidigt bidra till utveckling av en ny internationell mötesplats för filmskapare, filmälskare och den internationella filmindustrin.

Varje kväll vid midnatt kommer det att anordnas utomhusvisningar av minnesvärda filmer från förr. "Wayne's Wolrd" (1992), "Full Metal Jacket" (1987) och "Singin' in the Rain" (1952) är redan klara. 

Filmfestivalen startar på midsommardagen den 23 juni och håller på tills den 27 juni.  

Idag står det också klart att brittiska The Maccabees gör musikfestivalen Peace & Love, som sker mellan 26-30 juni. Köp biljetter via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA