x

Fransk fotobok om svenska musiker

Fransk fotobok om svenska musiker

Julien Bourgeois är en fransk fotograf som under två år har rest runt i Sverige och följt olika svenska musiker. Han har riktat in sig på indiepop-genren. Det hela har nu sammanställts till en bok som heter "Swedish Music Landscape".

Julien har bett de artister han mött att ta med honom till platser som inspirerar dem, i ett försök att hitta något samband mellan musiken och omgivningen. Han berättar i ett mejl att Sverige kändes mycket avlägset, nästan som en annan kontinent. Men när han tittade bland sina skivor insåg han att många av skivorna var svenska. 

– Intressant tyckte jag och jag började kika närmre på det och hittade en studie från 1996 som visade att Sverige då var världens tredje största musikexport. 

Den franske fotografen funderade mycket över hur ett sånt litet land kunde bära på så mycket musikalisk talang. Han ville veta mer.

Under sin vistelse i Sverige hann han träffa 35 olika svenska musikakter, däribland First Aid Kit, Peter Bjorn and John, Frida Hyvönen, Kristofer Åström, med flera.

Boken är på engelska och är 144 sidor tjock. Den kommer ut 10 maj och säljs från och med då via amazon.com. I Sverige och Frankrike kommer boken även finnas tillgänglig på diverse bibliotek.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA