x

Jack White spelar in Disney-soundtrack

Jack White spelar in Disney-soundtrack

"Blunderbuss" blir det första albumet under eget namn för den produktiva herren Jack White, som bland annat har banden The Raconteurs och The White Stripes på sitt samvete.

Samtidigt som han meddelade att han kommer till årets Roskildefestival rapporteras det att han är klar med sitt första soundtrack. White ska både skriva, producera och spela in ljudspåret till Disney-koncernens kommande utgåva av "The Lone Ranger", som är en berättelse om en maskerad hjälte och hans assistent. Det var en mycket populär tv-serie på femtiotalet i USA. Arnie Hammer och Johnny Depp innehar huvudrollerna i den nya versionen.

Även om det är Whites första hela soundtrack har han varit involverad i filmproduktioner tidigare. Han har tidigare skrivit flera låtar och tolkat traditionella spår som "Wayfring Stranger" till det romatiska inbördeskrigs-eposet "Cold Mountain" från 2003 och han sjöng en duett med Alicia Keys i låten "Another Way to Die" på soundtracket till James Bond-filmen "Quantum of Solace".

I måndags, 23 april, vädrade White för övrigt sitt nya material vid en konsert i London, HMV Forum. "En spektakulär, kreativ återfödelse", skrev The Guardian som delade ut fem av sex stjärnor för Whites prestation.   


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA