x

Elvis Costello till Sverige

Elvis Costello till Sverige

Den brittiske sångaren och låtskrivaren skulle först ha besökt Stockholm redan i november förra året, men då hans far blev sjuk ställdes konserterna in. Nu har ett nytt datum bokats åt Elvis Costello, eller Declan Patrick MacManus som han egentligen heter.

Det blir den 8 juni i år på Rival i Stockholm som britten genomför sin första spelning i Sverige på fem år. Stjärnan själv har tydligen längtat efter att få återvända till Sverige.

– Jag ser alltid fram emot att återvända till Stockholm. Det blir en av de första platserna som välkomnar mig utanför England. Särskilt viktigt känns det på grund av de tragiska omständigheterna som tvingade mig att skjuta upp min spelning i November. Det är dags att ta igen det.

Elvis Costello har genom åren släppt inte mindre än 32 studioalbum, 5 liveskivor och 62 singlar, och hans debut "My Aim Is True" har utsetts till en av tidernas bästa skivor av tidningen Rolling Stone. 2008 inledde han en karriär som programledare i egna intervjuserien "Spectacle: Elvis Costello with..." som bland andra Elton John, Bill Clinton och Bruce Springsteen har besökt.

Senast Elvis Costello spelade i Sverige var 2007 på Dalhalla.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA