x

Fem nya till Way Out West

Fem nya till Way Out West

Idag släpper Way Out West fem nya artister, tre till slottsskogen och två till klubbsektionen Stay Out West. Det handlar om Mark Lanegan, Ane Brun och Frida Hyvönen till utescenerna och John Maus och Purity Ring till klubbscenerna.

John Maus är multinstrumentalisten som tidigare har spelat med både Haunted Graffiti, Animal Collective och Panda Bear. Mark Lanegan den evigt svårmodiga, och vid det här laget smått legendariske inom sin sfär, rockmusikern som både sjungit i Queens of the Stone Age och släppt album med före detta Belle & Sebastian-sångerskan Isobel Campbell.

Ane Brun och Fria Hyvönen behöver ingen närmare presentation mer än att båda är hyllade och att ingen riktigt vet om den förra är svensk eller norsk och den senare just nu är på toppen av sin karriär med senaste albumet "To The Soul".

Uppstickaren Purity Ring är den elektroniska duon bestående av Megan James och Corin Roddick, som med sin drömska, men stundtals aggressiva elektronika mött uppmärksamhet i bloggosfären.

Way Out West sker i år 9-11 augusti och har sedan tidigare bokat till sig bland andra: Blur, Refused, The Black Keys, Florence and the Machine och Frank Ocean.

Köp biljetter via GAFFA.se/live.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA