x

Ny låt från My Bloody Valentine

Ny låt från My Bloody Valentine

Med albumet "Isn't Anything" (1988) och shoegazeklassikern "Loveless" (1991) vann My Bloody Valentine en hängiven publik. Det senare albumet tog däremot nästan två år att spela in och fick närapå bandets skivbolag Creation Record att tacka för sig. Bandet skrev på för Island Records 1992 men de lyckades inte spela in mycket mer än en coverlåt och en James Bond-låt, innan det sa stopp åt både det ena och det andra hållet.

I mars bekräftade bandet att deras två album ska ges ut i en ny uppdaterad box tillsammans med en samling kallad "Ep's 1988-1991". Låten "Good for You" är ett prov från denna samling och kan numera streamas via Soundcloud.

Under ett tag spreds det rykten om att My Bloody Valentines frontman Kevin Shields hade levererat 60 timmars material till Island Records 1999, men att delar av detta material hamnar på skiva är tveksamt. Och trots en rad spekulationer efter det har inget nya spår lämnat My Bloody Valentines händer.

My Bloody Valentines basist, Debbie Googe, tog för ett sedan över Gary "Mani" Mounfields roll i Primal Scream och ska hoppa in som deras turnébasist i sommar. Mounfield slutade i Primal Scream för att för att gå med i det återförenade The Stone Roses, som i likhet med My Bloody Valentine betecknas som ett legendariskt band trots endast två plattor i bagaget. The Stone Roses kommer till Sverige i sommar och spelar på Hultsfredsfestivalen.

My Bloody Valentines nymastringar av ovanstående släpp är ute 9 maj.

Hör låten "Good for You" här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA