x

Depeche Mode igång med nytt album

Depeche Mode igång med nytt album

Tidigare i år berättade Depeche Modes låtskrivare Martin Gore för GAFFA:s Mats Almegård att man planerade att gå in i studion under senvintern, något som frontmannen Dave Gahan i viss mån bekräftade när han sa till Rolling Stone att bandet skulle gå in i studion i april

Nu berättar han för magasinet Spinner att man är i full gång med det nya albumet.

"Vi har spelat in demoversioner av säkert 20 låtar. Några av låtarna låter riktigt bra och vissa måste vi arbeta på, men vi är definitivt på rätt väg. Vi har en deadline i slutet av november, och det finns ingen anledning att vi inte skulle kunna hålla den med den hastigheten  vi jobbar i ", säger Gahan.

Gahan berättar även att det redan finns planer på att turnera nästa år.

Albumet, som kommer att bli uppföljaren till 2009 års "Sounds of the Universe", produceras av Ben Hillier (som även producerade föregångaren och "Playing the Angel" från 2005) och svenske up-and-coming-producenten Christoffer Berg, som jobbat med bland andra The Knife och José Gonzalez. Så här säger han själv till Sydsvenskan om uppdraget:

"...jag har sällan känt mig så väl hemma i ett sammanhang. Att få bidra med just min grej i producentteamet är superkul och en kick varje dag i studion. Det är väldigt många syntar som går varma. "

Om Depeche Mode släpper albumet 2013 blir det passande nog deras 13:e album sedan debuten "Speak and Spell" från 1981. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA