x

Nytt musikevenemang i Stockholm

Nytt musikevenemang i Stockholm

Stockholmarna får i sommar ytterligare ett tillfälle att ta sig an musik i liveformat. Gainesville Stockholm, som slår upp portarna under sensommaren, går idag ut med sina första akter. Samtidigt framgår det med all tydlighet att arrangörerna bakom evenemanget inte vill vara en del av Sveriges festivalutbud.

"Gainesville Stockholm är inte någon festival. Det är inte heller någon konsert. Gainesville Stockholm är snarare en riktigt skön dag i en park, där du kan äta och dricka gott, se konserter och umgås.", säger man i ett pressmeddelande.

Denna ickefestival arrangeras i Lilla Galärparken på Djurgården den 17 augusti och har hittills bokat till sig akter som Nick Lowe, Tomas Andersson Wij, Karima Francis, Gustaf Törling och The Nomads. Det satsas med andra ord på mer tillbakalutad musik inom singer-songwriter-fållan, med garagerockarna The Nomads som det klara svarta fåret. Gainsville får även besök av Sophia Knapp (bilden), den uppmärksammade amerikanska solodebutanten som GAFFA ringde upp i samband med sitt släpp "Into the Waves". Läs hela intervjun här.

Biljetter till Gainesville släpps fredag 11 maj kl 09:00.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA