x

Fun. kommer till Sverige

Fun. kommer till Sverige

Låten "We Are Young" spelas en hel del på radio just nu och näst intill regerar listorna. Oavsett om man lyssnar på radio eller inte så kan man knappast ha undgått att höra låten. I höst kommer bandet bakom hitten, Fun., till Sverige. Lördagen den 22 september väntarl Debaser Medis. Biljetterna släpps 11 maj.

På singeln "We Are Young" har bandet tagit hjälp av den hyllade sångerskan Janelle Monáe, som i år kan ses på Roskilde. Monae har sedan tidigare sagt att Fun. är återfödelsen av Queen och att de har ett nytt och fräscht sätt att göra musik på.

Bandets andra album "Some Nights" kommer ut den 30 maj i Sverige. På skivan samarbetar de med hiphop-producenten Jeff Bhasker. Bhasker har tidigare arbetat med Kanye West, Jay-Z, Alicia Keys och Drake. På låtar som "All Alone" och "One Foot" kan man höra att producenten har haft inflytande på musiken.

Fun. bildades 2008 efter att sångaren Nate Ruess gamla band The Format bröt upp. Nate Ruess, Andrew Dost och Jack Antonoff är numera baserade i New York.

Gruppen har sedan tidigare släppt albumet "Aim and Ignite", som kom ut 2009.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA