x

Björk ställer in konserter

Björk ställer in konserter

Det är den engelska festivalsidan Efestivals som erfar att Björk tvingas ställa in flertalet konserter i sommar, bland annat festivalspelningen på Roskilde. Anledningen är rösten, som enligt en specialistläkare kan ta permanent skada om inte sångaren vilar sin stämma, då man funnit en polyp på stämbanden.

Björk släppte förra året sitt åttonde album "Biophilia" och tidigare i år påbörjade hon sin efterföljande världsturné. Men nu verkar det alltså som att flera europeiska fans kommer att få gå tomhänta i sommar. Både den ungerska festivalen Balaton Sound och spanska Primavera Sound kan idag bekräfta de inställda konserterna.

Roskilde kan ännu inte bekräfta att konserten är inställd då de inte mottagit en officiell avbokning från sångerskan, men då Balaton Sound som tar plats direkt efter den danska festivalen kan bekräfta är sannolikheten väldigt stor att spelningen på Roskilde inte blir av.

Nu återstår det att se om Stockholm Music & Arts också behöver börjar leta efter en ersättare eller om sångerskans röstproblem ordnat upp síg till festivalen som tar plats bara några veckor efter de hittills inställda konserterna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA