x

"Mer oväsen helt enkelt"

"Mer oväsen helt enkelt"

Vad kan publiken förvänta sig av konserterna?

De kan förvänta sig låtarna från nya skivan i en råare, intensivare och mer energisk form. Lite mer oväsen helt enkelt. Sen blir det lite instrumentala partier mellan låtarna också som inte finns på skivan. Sen kommer vi såklart att förändra låtlistan från konsert till konsert.

Och vad förväntar ni er av den svenska publiken?

Jag vet inte riktigt. Vi har aldrig varit i Sverige förut. Men jag får för mig att folk i Europa överlag bryr sig lite mer och kanske betraktar spelningen mer som en konstform än i USA. När vi var i Tyskland till exempel blev folk i publiken sura när vi inte kunde spela en särskild låt som de ville höra. Det var märkligt. Hemma räcker det oftast med att spela högt och snabbt.

Vad brukar ni göra innan spelningarna?

Inget särskilt faktiskt. Vi brukar mest vandra runt i städerna och titta på omgivningarna. Det är ett av de största privilegierna med att turnera, att man får se så mycket.

Hur håller ni er sysselsatta i turnébussen?

Du menar i vår lilla van. Vi sitter nog mest och pratar. Det är faktiskt det värsta med att turnera, att sitta i den flera veckor i sträck och inte kunna kommunicera med vännerna där hemma. Men det där är bättre i Europa, eftersom det är kortare avstånd där. Och dessutom kompenseras det med ynnesten att få framföra sin musik och träffa nya människor på nya platser.

Se Cloud Nothings på följande platser:

17 maj (med Orbits och Tyred Eyes) Göteborg, Pustervik

19 maj (med The Soft MoonStockholm, Fotografiska

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA