x

Trästock presenterar nytt

Trästock presenterar nytt

Idag går Trästocksfestivalen ut med fem nya akter och det är, i likhet med första släppet, blågula färger hela vägen. Till sommarens festival kan man räkna med Deportees, Maskinen, Thomas Stenström, Le Betré och Azure Blue.

Deportees är sedan en tid tillbaka aktuella med det sönderhyllade albumet "Islands & Shores" och är för närvarande ute på en turné, som tog dem till Malmö i fredags. GAFFAs skribent Jonathan Bengtsson bevittnade en konsert man kunde dela in i två halvor:

Peder Stenborgs röst är ren och klar som en stilla sjö en högsommardag under stora delar av spelningen. Men efter ett tag börjar krusningar på vattenytan skönjas, efter ett tag tas inte tonerna med samma tillfredsställande precision som förut. Vilket dämpar kraften och dynamiken i ett par annars fantastiska spår. Den gungande, hypnotiska "Under the Pavement - the Beach" blir något av ett antiklimax. Så även avslutande "A Heart Like Yours In a Time Like This". Och mästerverket "Islands & Shores" når inte de religiösa höjder den är fullt kapabel till en bra dag." Till recensionen.

Sist ut i dagens släpp, Azure Blue, aka Tobias Isaksson, har tilldelats Manifest-priset för sin debut "Rule of Thirds". Han har även gjort en spellista till GAFFAs Spotify-app, som man finner via GAFFA.se/spellistor och via GAFFA-appen i Spotify.

Trästockfestivalen sker 19-21 juli i Skellefteå och har sedan tidigare bokat till sig The Soundtrack of Our Lives, Syster Sol, Jonathan Johansson, Staffan Hellstrand och Lilla Sällskapet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA