x

Robin Gibb död

Robin Gibb död

Framtiden för Robin Gibb hade länge varit osäker. Förra året drabbades han av tjocktarmscancer som sedan spred sig till levern. I januari gick han dock ut i en intervju och hävdade att han var på bättringsvägen, men detta vände sedan och gick åt motsatt håll. På söndagen avled han efter en längre tids kamp mot cancern. Robin Gibb blev 62 år gammal.

Bee Gees bildades 1958 av bröderna Barry, Robin och Maurice Gibb. De slog igenom i slutet på 60-talet med sin popmusik och på 70-talet med sin discomusik. Under samma årtionde gick gruppen igenom en period från att deras musik visade tydliga influenser av funk och r'n'b till att, i och med "Saturday Night Fever"-soundtracket, bli en av de största disco-grupperna. Bland deras discohits återfinns "Stayin´Alive", "Night Fever" och "Jive Talkin" som klassiska inom genren. 1997 valdes bandet in i Rock and Roll Hall of Fame.

Bee Gees lade av för gott när Robins tvillingbror Maurice avled till följd av en tarmsjukdom 2003, men Robin Gibb fortsatte med musiken. Förra månaden skulle han haft premiär med "The Titanic Requiem", ett musikstycke han komponerat tillsammans med sin son Robin-John Gibb.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA