x

Jonathan Johansson i Dracula

Jonathan Johansson i Dracula

Jonathan Johansson ska med specialskriven mörk suggestiv pop tonsätta Uppsala Stadsteaters version av Bram Stokers moderna klassiker "Dracula", enligt ett pressmeddelande. Tillsammans med andra musiker kommer han även att ha en roll på scenen under föreställningarna. Jonathan kommer, lämpligt nog, att spela advokaten Jonathan Harker. Den roll som Keanu Reeves spelade i Francis Ford Coppolas filmversion från 1992.

Detta är inte första gången som Jonathan Johansson är inblandad i scenkonst. 2012 spelade han en av huvudrollerna i The Knifes opera om Darwin, "Tomorrow in a year". Han är heller inte ensam om att som musiker syssla med teater. Oscar Humlebo, aka Moto Boy, har till exempel skrivit musiken till pjäsen "Lubiewo – Kärleksön" som hade urpremiär den 30 mars på Göteborgs Stadsteater. I den har han, precis som Johansson, både komponerat musiken och spelar också en av rollerna i pjäsen.

Jonathan Johansson slog igenom med albumet "En hand i himlen" under våren 2009. Andra albumet "Klagomuren" kom 2012 och blev en uppföljare i samma stil som den hyllade debuten, med nomineringar från både P3-Guld och Grammisgalan. Skivan fick även fem av sex stjärnor i betyg av GAFFAs Björn Schagerström:

"Att lyssna på 'Klagomuren' är som att surfa över mörka vågor med stjärnhimlen ständigt i blicken." Läs hela recensionen här.

I februari släpptes Jonathan Johansson singeln "Centrum", och under sommaren ska han ut på en längre turné som stannar till på både Peace & Love och Roskildefestivalen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA