x

Hör Whitneys sista sång

Hör Whitneys sista sång

När Whitey Houston dog i februari i år, bara 48 år gammal, hade hon nästan avslutat inspelningarna till filmen "Sparkle", som har amerikansk premiär i höst. Houston spelade också in två låtar till soundtracket. En halv minut av en av dem, "Celebrate", har nu släppts på webben. Låten är enligt sajten TMZ.com den allra sista som Whitney Houston spelade in, bara några dagar innan hennes död. Det är en duett med Jordin Sparks, som också är med i filmen.

Enligt producenten Harvey Mason Jr var Whitney Houston på gott humör under inspelningen av "Celebrate".

– Hon var väldigt positiv. Det slutade med att vi dansade runt i studion, och hon sa "höj volymen, höj volymen". Whitney var så lättroad, säger han till TMZ.

I "Sparkle", som är en nyinspelning av filmen från 1976 med samma namn, spelar Whitney mamma till tre flickor som bildar en popgrupp. Historien är inspirerad av The Supremes, som med Diana Ross i spetsen hade stor framgång på 60-talet.

Houstons röst är något hes på "Celebrate", vilket hon också var på sitt sista album "I Look At You" från 2009, men man kan dock ana hennes stämmas forna storhet i ljudklippet.

Lyssna på klippet här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA