x

Se Springsteens nya video

Se Springsteens nya video

I mars släppte Bruce Springsteen sitt 17:e studioalbum "Wrecking Ball", som gick rakt in på albumlistans förstaplats. I dag är det världspremiär för videon till en av plattans singlar: "Rocky Ground".

"Wrecking Ball" belönades med fem av sex stjärnor i betyg av GAFFAs Jack Hildén:

"'Wrecking Ball' har ju beskrivits som ett argt och politiskt album, men i mina öron stämmer det i lika hög grad som det mesta han gjort. Att göra musik med höga ambitioner är en politisk handling i sig, att avsäga sig ett sammanhang och uttrycka känslor som andra delar och därför uppskattar. Däremot går han mer rakt på sak än tidigare. Inte mycket rocklyrik att tala om. Mer refränger rakt in i huvudet. Någonstans emellan 'The Rising' och 'Seeger Sessions', två av guldkornen på senare år."
Läs hela recensionen här
.

Tidigare bad vi även Bruce Springsteen-experten Klara Grape att ge oss en spellista med New Jersey-sonen, vilket resulterade i en med temat Gud. Lyssna på "Bossens bästa böner" via GAFFAs app i Spotify.

Springsteen är just nu på världsturné tillsammans med sitt E Street Band. I slutet av juli kommer han till Sverige för två sommarspelningar på Ullevi i Göteborg.

Se videon till nya singeln "Rocky Ground" här nedan:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA