x

West Coast Riot bokar punkveteraner

West Coast Riot bokar punkveteraner

Med två månader kvar till Göteborgs egen punk- och hardcorefestival presenterar nu arrangörerna fem nya namn till årets line-up. Det handlar om punkveteranerna i Randy, Boråsbandet Gatans Lag, danska The 20Belows samt de två norska favoriterna Wolves Like Us och Honningbarna.

Randy bildades i Piteå 1992 av medlemmar ur grupperna Ultra Hugger Mugger, Heffa Klump och Better Change. Till en början spelade de en slag snabb skatepunk, men med åren har bandets sound blivit mer rockbetonat. Senast bandet släppte ett album var sju år sedan då plattan "Randy the Band" kom.

Wolves Like Us är Oslobandet som på bara två år hunnit med att turnera med både Kvelertak och Gallows. Debutalbumet kom förra året och fick namnet "Late Love".

Boråsbandet Gatans Lag har sedan starten 2007 släppt totalt två fullängdare. Bland deras mer kända låtar återfinns "Hata folk", "Supa och slåss" och "Född till brat".

Honningbarna spelar "vansinnig punkrock på norska". Albumdebuten kom förra året i form av "La alarmane gå". På Norges motsvarighet till Grammis nominerades bandet som bästa nykomling och knep även priset som årets rockband.

The 20Belows har under sin tioåriga existens gått från ett städat band i poppunk-outfit till ett fullfjädrat alternativt punkrockband. De har släppt ett par album och även hunnit med en rad turnéer genom både Europa och USA.

West Coast Riot firar i år femårsjubileum, och arrangeras också på en ny plats. I år är det Röda Sten i centrala Göteborg som får utgöra festivalområde den 26 juli. Klara band sedan tidigare är bland anndra Rancid, Against Me!, Gallows, Anti-Flag, Street Dogs och Asta Kask.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA