x

Så var helgens festivaler

Så var helgens festivaler

Festivalsommaren har börjat på riktigt, och helgen bjöd på två stycken musikfester: Dans Dakar i Stockholm och Knarrholmen i Göteborgs skärgård. GAFFA fanns på plats och såg bland annat Rustie komma sent till sin spelning på Dans Dakar och Säkert! få högsta betyg på Knarrholmen. Läs recensioner av spelningarna här:

The Bloody Beetroots - Dans Dakar, fredag 25 maj 2012

"Strålkastarna sätter igång, rökmaskinerna börjar spy ut sin dimma likt en halstorr drake och innan någon hinner ta ett till andetag är röjet igång."

Zane Lowe - Gazebo, Dans Dakar, Stockholm, fredag 25 maj 2012

"När Zane Lowe spelar relativt tidigt under dag ett av 2012 års upplaga av Dans Dakar är det till en början framför en ytterst modest skara unga fans som trotsat eftermiddagsvärmen för att se en man som har märkbart oerhörd koll på vad som funkar på elektroniska festivaler."

Rustie - Dans Dakar, lördag 26 maj 2012

"Först när halva setet har gått så börjar Rustie bli varm i kläderna och vi har något som vi kan kalla för spelning."

Kavinsky - Dans Dakar, Stochholm, lördag 26 maj 2012

"Tältet är totalt snorpackat när Kavinsky släpper loss sin egna 80-talsinfluerade och osande electropop med annan dansant electro av artister som Para One och Gare du Norde. Trycket är bland det bästa under hela festivalen vilket visar både vilken musikälskande publik Dans Dakar har men också hur Kavinskys egna retroelectro slagit igenom."

Slagsmålsklubben - Terrace, Dans Dakar, Stockholm, fredag 25 maj 2012

"Det är, kanske föga förvånande, först när bandet avslutar med Sponsored by Destiny som det blir något som helst tryck i grönområdet kring Gula Villan, detta trots att varenda spår som Slagsmålsklubben spelar under sin knappa timme på Dans Dakar är utvalda guldkorn ur bandets katalog."

Digitalism, Terrace, Dans Dakar, Stockholm, lördag 26 maj 2012

När de ständiga nyckelord som kommer i åtanke när Digitalism spelar live, exempelvis, är att det alltjämt är stilrent och symmetriskt och kantigt och hårt, så känns det inte helt fel att de ändå spelar in i den fördom många har om hur tysk musik är, ser ut och låter.

Alice B - Knarrholmen, Göteborg, fredag 25 maj 2012

"Mellansnacket är charmigt blygsamt och balladerna vibrerande. Stanna, det stannar, Allt för nu och Balladen om Brunnsparken backas upp av vackert pianoklink när de sakta rullas upp och exploderar."

Icona Pop - Knarrholmen, Göteborg, fredag 25 maj 2012

"Jawo och Hjelt skiftar roller under spelningen – de sjunger, dansar och hoppar medan basen ekar över nejden. De smörjer upp publiken något fruktansvärt, som i sin tur svarar med att pumpa knytnävarna mot skyn."

Säkert! - Knarrholmen, Göteborg, lördag 26 maj 2012

"Norlins scennärvaro är hela tiden makalös. Efter Dansa, fastän tar hon in Jens Lekman på scen, och det är då spelningen lyfter och överträffar sig själv. "Vad blir det för låt?", undrar han. Det blir Riot, följt av en helt strålande duett på Är du fortfarande arg?, i vilken Lekman även spelar munspel. Gåshudens hårstrån står som spön på solbrända armar."

Samtidigt Som - Knarrholmen, Göteborg, lördag 26 maj 2012

"De sex killarna på scenen röker och super och publiken dansar i klungor. Man märker att det handlar om ett kärt återseende från båda håll. De små punkörhängena Tienes mi corazón och Constant In Motion är båda garnerade med effektiva tonartshöjningar, och i lugna Denna sida mot fienden kommer sången mer till sin rätt."

Jens Lekman - Knarrholmen, Göteborg, lördag 26 maj 2012

"Hur den här lilla killen i keps kan ha en sådan avgrundsdjupt behaglig röst kommer jag nog, som Lekman sjunger i sin svenska version av Maple Leaves, aldrig att förstå."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA