x

Dirty Projectors till Sverige

Dirty Projectors till Sverige

Dirty Projectors kommer till Sverige i höst. Totalt handlar det om två spelningar: den 27 oktober på Pustervik i Göteborg och den 30 oktober på Debaser Medis i Stockholm. Biljetter till spelningarna släpps nu på fredag.

Dirty Projectors bildades 2002 och har blivit ett omtalat band på indierockscenen. Efter att ha sajnat med Domino Records släppte de den 9 juni 2009 albumet "Bitte Orca", där "Stillness Is the Move" blev den första singeln. Året därpå släppte de ep:n "Mount Wittenberg Orca" i samarbete med Björk. Bandet samarbetade med artisten redan i maj 2009, då de uppträdde tillsammans på en välgörenhetskonsert. De spelade då för organisationen Housing Works, som hjälper hemlösa och aids-smittade. Konserten ägde rum på Housing Works Bookstore & Café i New York.

I år är sextetten från Brooklyn tillbaka med nya skivan "Swing Lo Magellan" som släpps den 10 juli. Det blir gruppens sjätte studioalbum totalt. Första singeln heter "Gun Has No Trigger" och Domino Records la tidigare upp en småkryptisk video till den som ett smakprov. Denna ser ni nedan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA