x

"Större än allt de gjort"

"Större än allt de gjort"

I går spelade hiphop-jättarna Jay-Z och Kanye West inför ett slutsålt Globen. GAFFAs Özgür Kurtoglu fanns på plats och belönade konserten med fem av totalt sex stjärnor i betyg. Han fick se en lika underhållande som politisk show.

"The Throne live är ren och skär underhållning. Det är eldkastare och projiceringar av vilda djur, det är två ljusklädda kvadratiska troner som extraknäcker som scener för Jay och Kanye att stå och kontrollera publiken ifrån, det är två kompisar som är i absolut toppform för att kväll efter kväll påminna folk deras absoluta världsklass."

Han beskriver hur de båda rapparna utmanade varandra att klättra högre och köra hårdare.

"Det slutar i stället med ett leende, en passning över till den andra mikrofonen, och ett svar som bara väntar på att bemötas med jubel och ett skratt, och det funkar så felfritt och oansträngt kul varenda gång."

Men konserten bjöd också på vissa politiska inslag:

"En krass påminnelse om hur världen runtomkring de fortfarande ser ut, att inga pengar i världen kan skrubba rent saltet som hällts i de öppna sår Jay och Kanye burit på och alltid bär på".

"Jay och Kanye vänder sig mot skärmarna och ser på när Katrina gjorde med New Orleans, vad 1900-talets USA gjorde med deras förfäder och ett litet barn klädd i full KKK-mundering, för att till tonerna av "What a Wonderful World" belysa den orättvisa och sorg som medföljer livet som svart man, kvinna eller barn i 'The Greatest Country in the World'."

Läs den uttömmande recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA