x

Turné och albumsläpp från Bloc Party

Turné och albumsläpp från Bloc Party

I sommar åker britterna i Bloc Party ut på en USA- och Europaturné. I juni passerar de Peace & Love-festivalen i Borlänge och den 20 november gästar bandet Münchenbryggeriet i Stockholm. Nu har det även blivit klart med ett släppdatum för deras nya album – den 22 augusti kommer bandets fjärde fullängdare "Four".

"Four" är inspelat i New York och producerad av Alex Newport, som tidigare arbetat med band som Death Cab For Cutie, The Mars Volta och At The Drive-In. Albumet blir det första sedan "Intimacy" från 2008.

Bloc Party, som först kallade sig för Angel Range, Diet & Union innan de bestämde sig för sitt nuvarande namn i september 2003, gav ut sitt debutalbum "Silent Alarm" 2005. Albumet blev nominerat till Mercury Music Prize. 2007 kom uppföljaren "A Weekend In the City" som handlar om vardagen i en storstad, droger, sex, rasism och bombdåden i London 2005. Den blev väl mottagen av kritiker världen över och har sålt över en miljon exemplar.

Senaste gången Bloc Party stod på en scen var för två år sedan. Denna turné kommer således vara första gången fansen får en chans att höra det nya materialet från kommande albumsläppet.

Här nedan kan du se albumtrailern:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA