x

Så var musikhelgen

Så var musikhelgen

Den gångna helgen bjöd inte bara på regn och rusk, det spelades också musik på olika håll i landet. Rock, pop och house har hörts i städerna Blädinge, Hässleholm respektive Stockholm. GAFFA fanns givetvis på plats och fick bland annat se Spiders och Samling tampas med teknikstrul och deadmau5 leverera i ösregn på Söderstadion. Läs recensioner av spelningarna här:

Nisse Hellberg – Siesta, Hässleholm, fredag 1 juni 2012

"Bandet levererar gammalt hederligt rock'n'roll-gung och de gör det kompetent. Några gånger kommer jag till och med på mig själv att stå och gunga med knäna i takt."

Samling – Siesta, Hässleholm, fredag 1 juni 2012 

"När Groundstroem sjunger 'Fåglarna kvittrar och tågen går, natten försvinner men mörkret består' i Fåglarna kvittrar gör han det i en mer mytisk ljudbild. Plötsligt går vi genom Fangornskogen med ett mörkt moln ovanför våra huvuden. Samma känsla uppnås i refrängen till en av bandets mer kända låtar Stackars lilla värsting, som låter minst lika bra live som den gör på skiva. Även de psykedeliska utsvävningarna i progghymnen Anna är väl framförda och lagom långa."

deadmau5 – Söderstadion, Stockholm, lördag 2 juni 2012

"I takt med att mannen med den tunga hjälmen svajar omkring, viftar avigt med armarna till det hårda pumpandet han vrider fram samtidigt som hans lilla hemvist på scenen förvandlar sig till en schweizerost invaderad av små röda deadmau5-lemmings, märks det hur snabbt och effektivt han blir varm i kläderna och hur snabbt det smittar av sig på publiken."

Early Man – Muskelrock, Blädinge, torsdag 31 maj 2012

"Allt i Death Is the Answer sitter som en smäck och ett fantastiskt klimax signerat trummisen sprider riktiga myskänslor i kroppen som dröjer sig kvar långt efter att sista tonen ringt ut."

Horisont – Muskelrock, Blädinge, fredag 1 juni 2012

"Horisonts alltid lika lysande Just Ain't Right och Visa Vägen får "Ozzy and Friends"-paketet att framstå som lika sexigt som ett par blöta raggsockor. Feststämmningen kan inte vara högre, utan den fyller hela dansbanan från korvstoppet längst fram till den hala serveringsdelen längst bak. Här dansar vi tacksamt bort reumatismen som uppstått i den grymma junikylan."

Skogen Brinner – Muskelrock, Blädinge, fredag 1 juni 2012

"Jag har hört någonstans att bandet inte är så vana vid att ha en så värst stor publik på sina spelningar, att de var lite spända inför idag. Jag vet inte om det stämmer, men något gör att giget aldrig riktigt lyfter."

Antichrist – Muskelrock, Blädinge, söndag 3 juni 2012

"Växjökvintetten levererar sin skitiga thrash metal med frenesi. Det är hårt, det är rått, det är ont, det är tajt. Mycket av samma upproriska attityd och långfinger går igen i både punk och thrash metal. Och får man det serverat på det vis som Antichrist bemästrar är det så klart svårt att värja sig."

The Wounded Kings – Muskelrock, Blädinge, söndag 3 juni 2012

"Med avstamp i öppningsspåret The Cult of Souls från senaste plattan In the Chapel of the Black Hand, som också är det första bandet gav ut i den här sättningen, tar The Wounded Kings med oss på en behaglig resa. Under ledning av Sharie Neylands kraftfulla stämma och det var bara att luta sig tillbaka och njuta av åkturen."

Spiders – Muskelrock, Blädinge,lördag 2 juni 2012

"Spiders är i toppform och publiken likaså trots två hårda nätter på Blädinges kalla åkrar. Ann-Sofie glittrar i dubbel bemärkelse och värmer upp med bland annat Long Gone. Men någonting händer strax efter det. Basen försvinner om vartannat, och inget de gör verkar fixa problemet."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA