x

Beach House till Sverige

Beach House till Sverige

I dag blev det klart att den amerikanska dream pop-duon Beach House kommer till Sverige för en spelning på Berns den 7 november. Baltimorebandet släppte nyligen sin fjärde fullängdare "Bloom" som har mottagits väl av kritikerna. GAFFAs Özgür Kurtoglu gav albumet fem av totalt sex stjärnor i betyg:

"Med två års avstånd mellan varje samling låtar har varje liten fin detalj vässats, putsats, förstärkts till större och mer överväldigande inslag, och nu på verk nummer fyra låter därför de musikaliskt experimenterande vännerna ännu mer bekväma i varandras sällskap än tidigare." Läs hela recensionen här.

Skivan har spelats in i lager, minutiöst konstruerade för att kunna säkerställa att varje ackord och melodi bidrar till helheten av skivan. Sångerskan Victoria Legrand sa tidigare så här i ett pressmeddelande:

– "Bloom" är en resa. För mig handlar det om en oersättlig kraft, en fantasi, att bli hänförd av den intensiva upplevelsen att leva. En blomma är bara tillfällig, en flyktig syn på livet i all sin intensitet och färg, vacker även om så bara för ett ögonblick.

Beach House bildades 2004 av Alex Scally, på gitarr och keyboard, och Victoria Legrand, på elorgel och sång. Debutalbumet, "Beach House", släpptes 3 oktober 2006 på Carpark Records. Albumet kom med på Pitchforks lista över 2006 års bästa album. 2008 kom uppföljaren "Devotion". Duons tredje album, "Teen Dream" släpptes 2010 på gruppens nuvarande skivbolag Sub Pop. Victoria Legrand har även tillfört med sång till ett par Grizzly Bear-låtar, som till exempel "Slow Life".

Biljetterna till spelningen på Berns den 7 november släpptes i dag klockan 10.00.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA