x

The Band-medlem till Peace & Love

The Band-medlem till Peace & Love

Peace & Love-festivalen, som går av stapeln i slutet av juni, fortsätter att bredda sitt musikaliska spektrum. Festivalen släppte nyligen ytterligare band som kommer att uppträda i Borlänge och nu med ett visst country-influerat tema.

Det står nu klart att The Band-medlemmen Garth Hudson kommer till Dalarna. Han stod tidigare stadigt bakom keyboarden när countrybandet The Band turnerade land och rike med både Bob Dylan och Tom Waits under 1960- och 70-talet. Sedan det amerikansk-kanadensiska bandets trummis Levon Helm gick bort i cancer i april, lämnades många fans i sorg och förtvivlan. Men Peace & Love fick en tröstande idé – att göra en hyllningspelning.

The Band har i sig inte varit aktiva sen slutet av förra decenniet, men i och med sina låtar som "The Night They Drove Old Dixie Down" och "The Weight" satte de en ny prägel på country/rock-genren.

Med sig på hyllningsspelningen har Garth Hudson gänget från Texas-bandet Deadman på scenen. Det har också utlovats "special guests" under spelningen, men några namn är ännu inte kända.

Dagens Peace & Love-släpp visar också upp rockabilly-influerade artisten Nisse Hellberg. Med sitt band Wilmer X i bakfickan testar nu skånesonen Hellberg att flyga solo och förra året kom albumet "Flod av eld". Några andra artister som också kommer till festivalen i sommar är folkpunkbandet Crash Nomada från Stockholm och skönsjungande Miriam Aïda.

Köp biljetter till festivalen via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA