x

Loreen spelar gratis i Göteborg

Loreen spelar gratis i Göteborg

Sist ut att bokas till MTV World Stage i Göteborg blir Loreen och Tove Styrke. De ansluter till en redan befintlig line-up bestående av Nelly Furtado och rapparen B.o.B.

MTV World Stage är en gratiskonsert som hålls på Götaplatsen i centrala Göteborg den 21 juni. Konserten kommer sedan att sändas världen över.

Den 26 maj vann Loreen Eurovision Song Contest i Baku med låten "Euphoria". Det var Sveriges första vinst i tävlingen sedan Charlotte Perrelli (då Nilsson) vann med låten "Take Me to Your Heaven" i Israel 1999. Loreen kommer, förutom vinnarlåten, att framför låtar från sitt kommande album.

– Vi ville ge svenskarna och alla internationella besökare en så euforisk midsommarstart som möjligt och med Loreen är det säkerställt, säger Mattias Behrer som är chef för MTV i norra Europa.

Tove Östman Styrke, född 1992 i Umeå, hamnade på tredje plats i tv-programmet "Idol 2009". I juni 2010 släpptes hennes första singel, "Million Pieces", som är skriven av Adam Olenius från Shout Out Louds och av Lykke Li . Låten kom senare i en remix av Familjen, som Tove Styrke uppträdde med under 2011 års P3 Guld-gala. Hennes andra singel, "White Light Moment", utkom i oktober samma år. Både den första och den andra finns med på hennes självbetitlade debutalbum, som gavs ut i november 2010.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA