x

Elvis följer i Tupacs fotspår

Elvis följer i Tupacs fotspår

Skaparna bakom årets stora Coachaella-överraskning, då den avlidne rapparen Tupac Shakur magiskt uppträdde i skepnaden av ett hologram, ska nu återuppliva en annan musikalisk konung.

Enligt Billboard.com har hologramskaparna Digital Domain Media Group slutit ett avtal med Core Media Group som banar väg för rockikonen Elvis Presleys comeback.

Digital Domain har tidigare arbetat med visuella effekter till filmer som "Tron: Legacy" och "X-Men: First Class" och säger att Presley inom kort kommer att kunna skådas på olika tillställningar och troligtvis också konserter.

Företaget Elvis Presley Enterprises är en enhet inom Core Media-koncernen. Jack Soden, som är vd för enheten, uttrycker glädje inför projektet

– Hans fans kommer att bli exalterade åter igen och en ny publik kommer också att upptäcka den elektriska upplevelsen av Elvis, säger han.

När den virtuella Tupac uppträde vid Snoop Doggs sida, sjönk många hakor till marken. Inte nog med att uppträdandet skapade stora rubriker världen över, så började också ryktena om vem som härnäst skulle återupplivas florera. Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Amy Winehouse är bara några av namnen. Men rykten är många och förhoppningarna likaså. Vem vet - kanske får vi hela Beatles-ensemblen lagom till jul? 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA