x

Morrissey dissar drottningen och pensionerar sig

Morrissey dissar drottningen och pensionerar sig

Den förre The Smiths frontmannen behöver inte kolla efter det orange pensionskuvertet länge till. Den 53-årige sångaren avslöjar nu att han planerar att dra sig tillbaka om två år.

Anledningen? Att han tycker sig själv ha åldrats mycket på sistone.

För tillfället är Morrissey ute på turné i Asien och det var för JuiceOnline.com som han berättade om pensionsplanen.

– Jag är förvånad att jag har gått så långt som jag har, säger han i intervjun.

Sångaren fortsätter att berätta om hur åldrandet påverkat honom negativt, men konstaterar samtidigt att det inte är något att göra åt. Men efter trettio år i musikvärlden kan man kanske inte klandra Morrissey för krämporna. 1982 började karriären med The Smiths, för att bara sex år senare fortsätta som en solokarriär.

Men Morrissey slutar inte att förvåna där. De vegetariska alternativen på restaurangerna och den asiatiska kulturen, tycks ha fångat honom under den pågående turnén. Men i samband med hyllningen, passar han på att rikta kritik mot hemlandet England på fansiten True To You:

"Själen prövas igen då diktaturen återigen stryper England. Denna vecka visar drottningens diamantjubileum upp en ny lektion i tyranni, den är ett uttryck för avsky och avsmak för de fattiga britterna - och allt gjort, helt naturligt, på allmänhetens bekostnad! Det är förnedrande för alla med någon som helst intelligens."

Morrissey vet hur man skapar rubriker och den här gången är inget undantag. Genom åren har han bland annat förbjudit kött att serveras på konserterna och stämt tidningen NME för att ha ändrat hans citat i en intervju från 2007.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA