x

"You can kiss my glittery ass!"

"You can kiss my glittery ass!"

Det gick lite väl fort när det experimentella bandet The Flaming Lips lade ut sin video till nya låten "First Time Ever I Saw Your Face" med R'n'B-influerade Erykah Badu.

Videon, som lades ut i förra veckan på sajten Pitchfork (och som själva rapporterar om bråket), togs ned redan efter ett par timmar. The Flaming Lips frontmannen Wayne Coyne bad kvickt om ursäkt på Twitter och lovade att videon skulle läggas upp följande måndag. 

Fast det fanns ytterliggare ett bekymmer. Saknaden av ett godkännande från sångerskan Erykah Badu som medverkar i videon och på låten. I videon finns nämligen en rad scener med den 41-åriga sångfågeln då hon ligger naken i ett badkar.

"Jag sa till dig redan i början att jag tyckte ditt koncept var stört, men att jag ville ge din redigering en chans", tweetade Erykah Badu i ett långt svar till frontmannens ursäkt.

I samma tweet berättar Erykah Badu öppet om sina känslor över Wayne Conyes uppträdande under inspelningen och om hur deras visioner tydligen måste ha varit olika.

"Jag skulle aldrig ha godkänt en sån smaklös, meningslös och chock-motiverande video. Vår konst är en reflektion av vilka vi är. Jag har ingen koppling med de där bilderna i den råklippta versionen. Jag var intresserad av att se en fantastisk redigering som skulle ändra eller förändra mina tankar. Det hände aldrig.""

Sångerskan fortsätter med att säga att The Flaming Lips-sångaren har begått kontraktsbrott och säger också att hon tycker att han är ett arsle.

"Jag antar att du tyckte det var bättre att be om ursäkt istället för att be om tillåtelse eller att bli nekad. […] De här sakerna var tvungna att sägas, och om du inte gillar det, så kan du kyssa mitt glittriga arsle"

Som svar till Erykah Badus ilskna avslut, lade Wayne Conye upp en bild på Twitter där han putar med läpparna som fläckvis är prydda med glitter.

Kriget är igång. Trots att videon inte längre finns tillgänglig, finns en del bilder från den kvar på internet. Låten finns officiellt ute på musikmarknaden i slutet av juni.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA