x

Jens Lekman tillbaka med ny musik

Jens Lekman tillbaka med ny musik

I höstas kom ep:n "An Argument With Myself" som fick musikvärlden att törsta efter mer. Men Jens Lekman lät dem hållas. Nu i september kommer inte bara hans andra album, utan också en efterlängtad Europa-turné på köpet.

För det var ungefär ett år sedan vi hörde något från Göteborgssonen sist. Men efter att ha tillbringat en tid i landet "down under", är han nu tillbaka i Sverige en vända och den 3 september släpper han albumet "I Know What Love Isn't".

Både Finland, Norge, England och Tyskland ska avverkas under den intensiva turnén i höst. Den 14 september besöker han Malmö, kvällen efter är han hemma i Göteborg och den 17:e spelar han i Stockholm.

För Lekman har det varit en svindlande karriär. En mängd ep:s har släppts sedan debuten år 2000 och nu är den andra skivan på väg. Men musiken var inte alltid ett självklart val. För fem år sedan ville han ta en längre paus från musiken och fokusera på annat. Tur nog för oss, så återvände han snabbt igen.

Biljetterna för Pustervik (Göteborg) finns ute nu. Biljetterna för KB (Malmö) släpps 8/6 kl 10.00  och Dramaten (Stockholm) 8/6 kl 12.00.

 

Se alla turnédatum här nedanför:

10 sep, Tavastia, Helsingfors

11 sep, Train, Århus

12 sep, Vega, Köpenhamn

13 sep, Rockefeller, Oslo

14 sep, KB, Malmö

15 sep, Pustervik, Göteborg

17 sep, Dramaten, Stockholm

19 sep, The Ruby Lounge, Manchester

20 sep, The Hackney Empire, London

21 sep, The Haunt, Brighton

23 sep, La Gaîté Lyrique, Paris

24 sep, La Laiterie, Strasbourg

25 sep, Tivoli de Helling, Utrecht

26 sep, Postbahnhof, Berlin


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA